class="project-template-default single single-project postid-1058 single-format-standard"

Meck lamp, KranenGille for Cor Unum

Lighting

In 2013 kregen KranenGille uit de erfenis van de grootmoeder van Johannes Gille een groot aantal WECK potten. Ze besloten de no-nonsense uitstraling en productietechniek van deze potten te combineren met hun eigen vormentaal, die veelal geïnspireerd is op industriële processen en de sporen die ze nalaten op het eindproduct.

Zodoende kwam er een lampvoet van keramiek die met de originele klemmen en ringen van de firma WECK aan de pot bevestigd kan worden en werd de lamp voorzien van een al net zo no-nonsense aan/uit schakelaar.

Omdat deze potten uit een erfenis komen kunnen we ze moeilijk dateren, maar contact met WECK heeft ons inmiddels geleerd dat dit type pot gemaakt werd van de late jaren ’50 tot en met medio jaren 80. Daarna heeft WECK zijn assortiment vernieuwd en de vorm van de potten aangepast, maar KranenGille vinden dat de oude nog best een rondje meekunnen. Het gegeven dat we met oude, niet meer verkrijgbare potten werken betekent wel dat er een zekere limitatie op de lamp zit, maar hoe groot of hoe klein die is weten ze niet.

Voor meer informatie: Merk